Nové covery - září (4)

(Divergent, #1) by

(Personal Demons, #3) by


Říjen (1. týden) (číslo v závorce na konci značí přesné datum)
(Angel, #2) by (1)
(House of Comarré, #1) by
(Drake Chronicles, #4) by
(Fire Wars, #1) by
(Hush, Hush, #3) by
(Heroes of Olympus, #2) by
(Eve, #1) by
by
http://img718.imageshack.us/img718/3100/signatureseesen1.png

Trailerové novinky


Video někdy řekne více než tisíc slov...

The Iron Knight (Iron Fey #4) - Julie Kagawa
vychází: 25.10. 2011
The Iron Knight (Iron Fey, #4)


Clockwork Prince (The Infernal Devices #2) - Cassandra Clare 
vychází: 6.12. 2011
Clockwork Prince


If I Die (Soul Screamers #5) - Rachel Vincent
vychází 27.9. 2011
If I Die


The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
vychází 27.9. 2011
The Unbecoming of Mara Dyer

http://img813.imageshack.us/img813/3273/signatureseesen3.png

Upíří deníky – Stefanovy deníky: Zrození, recenze

Největší obrázek výrobku Upíří deníky – Stefanovy deníky: ZrozeníNázev: Upíří deníky – Stefanovy deníky: Zrození (#1) 
Z anglického originálu: Origins (The Vampire Diaries: Stefan's Diaries #1) 
Autor: Kevin Williamson a Julie Plec 
Rozsah: 240 stran 
Datum vydání listopad 2010 (eng),  2011 (cz) 
Nakladatelství: Fragment 
Průměrné GR hodnocení: 3.84

 ~Intro
Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky. Příběh se odehrává ve Virgínii během války Severu proti Jihu… ...pokračování oficiální anotace

Následující review obsahuje mírné spoilery – ty by ovšem neměly vadit nikomu, kdo se již někdy s Vampire Diaries někde setkal (nebo četl celou oficiální anotaci knihy, která vyzrazuje vše, co se jen v rámci stručného popisu vyzradit dá).

Asi jsem tak trochu fenomén – člověk Upířími Deníky (VD) (jak v seriálové či knižní) formě zcela nedotčený. Od jisté doby upíří tematiku nevyhledávám, ale protože předsudky jsou zlé, vyzkoušet se má všechno a co vás nezabije, to vás posílí (výrok, s kterým by se možná hlavní hrdinové téhle knihy tak úplně neztotožnili), začala jsem s Vampire Diaries tak trochu netypicky pozpátku (vlastně od začátku) od Stefanových deníků.

 ~Přání rodičů
http://static.tvfanatic.com/images/gallery/the-lost-boys.jpgSedmnáctiletý Stefan se snaží být svému otci dobrým synem, což bohužel v době, v které žije, znamená ctít jeho přání a oženit se s dívkou, kterou mu vybral a ke které ke vší smůle vůbec nic necítí. Vše je o to horší, že k sobě Stefanova rodina vzala osiřelou příbuznou Katherine, která v mladíkovi probouzí všechno to, co jeho snoubenka Rosalyn ve svém nastávajícím probudit nedokáže. A protože obyčejné milostné trojúhelníky zřejmě nebyly v módě ani ve století devatenáctém, právě v té době se z armády vrací i Stefanův starší bratr Damon. Krásná Katherine nešetří úsměvy ani na jednoho z nich, ale zdá se, že pro Stefana je v jejím srdci zvláštní místo... A zatímco se ti dva sbližují, útoky ve městě se začínají stupňovat.

 ~Vegetariáni a náhrada za česnek
S každou novou upíří sérií se nejdříve musíte poprat s novým pojetím upíří mytologie. Upíří deníky se drží dnes velmi populární mainstreamové teorie, která káže, že každý vampyrismem postižený jedinec si může zcela svobodně vybrat, zda bude pouštět žilou zvířeně či svým milým spoluobčanům. A zachází ještě dále, protože termín „děti noci“ taky do určité míry ztrácí na přesvědčivosti, když jim k tomu, aby se mohli procházet po slunci stačí, aby v náhrdelníku či v prstenu měli zasazený ten správný druh kamene. Uvědomělí občané se dokonce ani nemusí ládovat nelibým česnekem, stačí dát si do klopy místo jiných módních doplňků snítku rozrazilu.

 ~Bestie a jiná romantika
http://static.tvfanatic.com/images/gallery/classic-couple.jpgPřebal knihy slibuje „velkou dávku napětí, tajemna a romantiky“  - přesnější by bylo „velká dávka tajuplně napínavé romantiky“. Cítíte ten rozdíl? Veškeré tajemno a napětí hraje romantické složce přinejmenším jen druhé housle. Ve městě sice řádí nějaká krvelačná bestie, ale i mně jako úplnému VD nováčkovi bylo hned jasné, že tahle konkrétní příšera má mnoho společného s brunetkou, která ráda obléká luxusní šaty, příležitostně hraje fotbal a dělá oči rovnou na dva mladíky, kteří jsou shodou okolností bratři. Jediné napětí, které jsem pociťovala, pramenilo z očekávání, kdy se to konečně provalí. Odpověď zní: brzy, protože kniha je tak kratičká, že jakémukoli jinému vývoji nedává prostor. Veškeré důležité zvraty se neudávají v rámci kapitol nebo odstavců ale dokonce v pouze v rámci obyčejných vět, což je příliš rychle i na krátkou knihu v rozsahu novely. Pokud se vám tedy stejně jako mně stává, že se při čtení občas zamyslíte, minutku nedáváte pozor a pár odstavců kolem vás prosviští, aniž by ve vašem vědomí zanechalo nějakou stopu, u Zrození by to mohlo představovat vážný problém.

 ~Slovo závěrem
Pominu-li bleskurychlé změny ve směřování příběhu a jeho předvídatelnost, i ona protěžovaná romantická složka, která se chvíli snažila tvářit jako osudová láska, která hory přenáší, brzy ztroskotala na Stefanově přelétavosti, Damonově nečinnosti a Katherinině neopatrnosti. Pokud patříte mezi fanoušky knih L.J. Smithové nebo VD seriálu, dost možná vám tenhle prequel pomůže udělat si obrázek o tom, jaké mají jednotlivé postavy motivace k tomu, jak se chovají a co dělají… a to i přesto, že se asi nedozvíte nic, co byste už nevěděli. Naopak čtenáři VD neznalí, jako třeba já, by mohli být docela vyvedení z míry. 




Vintage Booknews

Booknews - alias o čem autoři píší, když zrovna nepíší :)

Btw: 
Taky vás někdy napadlo že váš oblíbený autor/ka by mohl/a svůj blog aktualizovat častěji? A taky vždycky nadáváte, že by jejich knihy mohly vycházet častěji? Postavím-li tato dvě přání vedle, musím uznat, že všechen ten čas, který by jinak věnovali blogování napříkad o tom, jaká byla jejich dovolená, by mohli věnovat právě regulérnímu psaní. Naštěstí alespoň někteří z nich volí zlatou střední cestu, o tom nejdůležitějším nás touto cestou informují a nenechávají nás tápat ve tmě ;)

http://th01.deviantart.net/fs70/PRE/i/2011/242/f/8/clockwork_princess_fake_cover_by_martange-d48bbjv.jpgCassandra Clare na svém blogu ukončila kreativní soutěž o ARC kopii Clockwork Prince. Mezi výtvory patří komiksy, fanarty, fotky... nebo třeba fanoušovsky vytvořená obálka knihy #3 ze série Infernal Devices - Clockwork Princess, kterou můžete vidět napravo. Takže kdybyste tuto verzi někde viděli, je to "fake". Ale krásný :)
Veškeré výtvory můžete  vidět zde.  Mě pobavila třeba originální knize uzpůsobená hra monopoly. Za zmínku patří také Claryin skicák, který sice musel být ze soutěže vyloučen, protože se týkal série TMI, což odporovalo pravidlům, ale rozhodně stojí za vidění - je interaktivní, aminovaný a vybavený poznámkami na lepících post-it papírcích od Jace.


http://www.bethrevis.com/wp-content/uploads/2011/09/acrosstheuniverse26-300x284.jpgKreativní soutěž se udála také na blogu Beth Revis, takže pokud patříte mezi fanoušky Across the Universe, třeba vás zaujme nějaké buttonek nebo krátká povídka. Můj výtvor (trailer) se zasekl někde na půl cesty při výrobě, takže snad někdy v příštím kole, pokud nějaké bude.


Crossed (Matched, #2)Pokud patříte mezi skalní fanoušky dystopií či futuristických knih a konkrétně je vašemu srdci blízká kniha Matched od Ally Condie, určitě vás potěší, že si můžete přečíst první dvě kapitoly pokračování Crossed. Pokudse vám kvůli těmhle dvěma kapitolkám zrovna nechce kupovat nově vydaný paperback Matched, nezoufejte - najdete je k přečtení také zde.


http://www.laurendestefano.com/blog/wp-content/uploads/2011/09/photo2.jpgLauren DeStefano před nedávnem dokončila giveaway přebalů ke knize Fever. Stejně jako mě vás zarazilo, z jakého důvodu rozdává cover arty bez knihy? Podle jejích slov to byla jedinečná šance jak získat něco, co "brzy přestane existovat". Knihy, které se ve své konečné podobě dostanou na pulty knihkupectví v únoru 2012 budou pravděpodobně změněny co se týče barev i obrázku. Což v podstatě může znamenat buď změnu malou ve stylu "jiný odstín fialové bez houpacího koně" nebo klidně tak velikou, že výsledné dílo ani nepoznáme.

The Pledge (The Pledge, #1)Kimberly Derting konečně prozradila, jak to bude s knihou The Pledge. Doposud se otázkám, ohledně případných pokračování kinihy vyhýbala, ale již není žádným tajemstvím, že dystopická kniha nebude samostatným stand-alone dílem, ale první knihou v trilogii. (A jak již všichni víme, někdy i trilogie mívají více než tři díly, ale o tom někdy jindy)

Heist Society (Heist Society,...I'd Tell You I Love You, But T... Ally Carter mluvila o svých plánech do budoucna a potvrdila, že zatímco dokončuje pátý díl Gallagher Girls, podepsala již smlouvu na díl s pořadovým číslem šest. A pokud jsou mezi vámi nějací Heist Society nadšenci (a já vím že jsou), určitě vás potěší, že stejně tak podepsala i smlouvu na třetí díl této zlodějské série.

Carrie Ryan prozradila, že se bude podílet na antologii s názven Foretold, která by měla vyjít na podzim roku 2012 a měla by obsahovat povídky s tematikou proroctví a předzvěstí. Do této sbírky přispějí mimo jiných také spisovatelky jako Meg Cabot, Richelle Mead, Laini Taylor, Lisa McMann, Kami Garcia a Margaret Stohl.

The Unbecoming of Mara DyerMichelle Hodkin představila oficiální trailer ke své knize The Unbecoming of Mara Dyer, ve kterém se vlastně dozvídáme, že hlavní hrdinka Mara Dyer se vůbec nejmenuje Mara Dyer.  Pokud vás stejně jako mě dostala samotná anotace a už tak se jí nemůžete dočkat, možná se radši ani nedívejte. Teď jen držme palce aby trailer nebyl lepší než kniha.

The Iron Knight (Kindle Edition) 
http://img813.imageshack.us/img813/3273/signatureseesen3.pngJulie Kagawa vypustila do světa kousíček nádherného animovaného traileru  k The Iron Knight (který, jak přiznala, ještě sama celý neviděla). Tento díl, který vyšel právě včera, celou sérii uzavírá - takže pokud jste s ní ještě nezačali - na co ještě prosímvás čekáte?

První Pottermore postřehy (2) – koleje a hordění bodů

Jak už jsem říkala minule v kapitole znovuobjevování příběhu, největším lákadlem Pottermore byly exkluzivní materiály od samotné Jo Rowlingové. Stejně důležité místo v celém Pottermore zážitku však má i čistě herní složka, do které dostáváte přístup během několika úvodních kapitol. V zásadě platí, že ve chvíli, kdy jste v kapitole kdy Harry jde ke Gringottovým, vy dostáváte svůj vlastní trezor s penězi, když se nacházíte v kapitole, kde je přiřazen do koleje, dočkáte se toho samého i vy. Mazlíčka, který se stane vaším avaterem si vybíráte sami, avšak výběr hůlky a vaše rozřazení do koleje se děje na základě toho, jak zodpovíte kvíz. Výběr hůlky závisí na vašem vzhledu (je však jen na vás, jak moc pravdivé informace uvedete), zařazování do kolejí probíhá na základě preferenčního kvízu, opět je jen na vás, jestli dáte na Jo, která vás bude nabádat, abyste odpovídali co nejpravdivěji.

http://img27.imageshack.us/img27/7095/mostfear.jpg http://img706.imageshack.us/img706/8618/pics3u.jpg
V preferenčním kvízu najdete různorodé otázky typu: jaké magické stvoření byste nejradši studovali, jaký lektvar byste nejradši vynalezli nebo jak byste se zachovali, kdyby nějaký mudla odhalil, že jste kouzelník. Přestože u některých otázek a odpovědí jde odhadnout, která z nich vás přiblíží ke které koleji, u většiny to možné není a pro každého studenta je nachystaný jiný set otázek. Je docela zajímavé a nejde si nevšimnout toho, že počty studentů v jednotlivých více než stotisícových kolejích jsou momentálně velmi nápadně vyrovnané. Je tedy dost dobře možné, že pokud toto nezajistila „neprůhlednost testu“, v rozřazování hraje úlohu i nějaký „vyšší princip“, který se snaží právě o to, aby v Gryffindoru (Nebelvíru) nebylo přecpáno a Hufflepuff (Mrzimor) nezel prázdnotou. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že se mi do koleje, do které jsem chtěla nejvíce, dostat povedlo. Možná jsem jen měla štěstí (?)

 http://assets.pottermore.com/site/gryffindor/css/images/commonroom/background.jpg http://assets.pottermore.com/site/hufflepuff/css/images/commonroom/background.jpg http://assets.pottermore.com/site/slytherin/css/images/commonroom/background.jpg http://assets.pottermore.com/site/ravenclaw/css/images/commonroom/background.jpg
Společenské místnosti jednotlivých kolejí

Vztahy mezi studenty, kteří spolu mohou komunikovat pomocí diskusí ve Velké síni či ve své kolejní společenské místnosti a do budoucna i pomocí osobních zpráv, jsou prozatím velmi přátelské, neprojevuje se ani žádná mezikolejní nevraživost (s výjimkou zdravé soutěžní rivality). Dojdou- li vám peníze na nákup potřeb na míchání lektvarů, stačí se zmínit na svém kolejním fóru a je dost dobře možné, že vám jej nějaký spolužák - ať už z Velké Británie, Filipín či Indie - který je na tom lépe, pošle. Jakmile totiž budete přiřazeni do své koleje, bude jen na vás, abyste jí pomohli v získání školního poháru. A zde přichází na řadu ono slibované hordění bodů. Jak na tom jednotlivé koleje jsou se vždy můžete podívat ve velké síni. V současnosti se o vedení s minimálními rozdíly perou Ravenclaw (Havraspár) a Slytherin (Zmijozel), kousek dál za nimi je Gryffindor a nejhůře na tom je Hufflepuff.

http://img195.imageshack.us/img195/5383/pics13.jpgZákladní body pro svou kolej ve hře získáváte minule zmíněným sbíráním předmětů, řešením úkolů a postupem lokacemi v jednotlivých kapitolách interaktivního příběhu. Oblíbeným způsobem je také míchání lektvarů, které je ovšem časově i dovednostně náročné. Nejdříve musíte mít patřičné suroviny, které buď nasbíráte v jednotlivých lokacích, nebo nakoupíte v Příčné ulici (samozřejmostí je, že již vlastníte potřebné učebnice, kotlíky a flakónky) Příprava každého lektvaru má dvě fáze, mezi nimiž jej musíte nechat například 100 minut odstát (do budoucna je slíbeno, že se tento interval zkrátí). V závislosti na tom, jaký kotlík použijete a kdy se k němu stihnete vrátit, může vám příprava lektvaru trvat i tři hodiny.


Nejdříve přijde na řadu dávkování ingrediencí – každá z nich má specifický způsob „ovládání“ takže nakapat do kotlíku dvě kapky vody z Léthé je složitější než to na první pohled vypadá. Bobulky jmelí naopak z lahvičky padají tak ochotně, že se ani nenadějete a v hmoždíři jich skončí místo tří rovnou deset. Pak ještě musíte roztok povařit na správnou teplotu a správně zamíchat. To vše musíte stihnout v určitém časovém limitu a v určenou domu se musíte vrátit a lektvar dokončit. Každičká chybička (například zamícháte-li lektvar proti směru namísto po směru hodinových ručiček nebo nezvládnete celých třicet vteřin uhlídat jeho teplotu) může vést k tomu, že výsledný lektvar nebude k ničemu, nebo se vám dokonce kotlík roztaví či ráčí vybuchnout.

http://img845.imageshack.us/img845/4231/pics2l.jpgZa poslední týden už mi vybuchly kotlíky dva a jeden se roztavil... Bohužel, jejich nákup není zrovna levnou záležitostí, takže malá rada ode mě zní: nejdříve si dávkování ingrediencí pořádně nacvičte nanečisto, používejte pro své první ostré pokusy ten nejlevnější kotlík (nějakým ztrátám se prostě nevyhnete) a bude-li se vám zdát, že jste něco udělali špatně, přípravu nedovádějte do konce a nechte si uběhnout časový limit - za špatně připravené lektvary se již body neodečítají (ještě minulý týden to tak bylo!) a v tomto případě vám alespoň nehrozí pompézní exploze =)

http://img813.imageshack.us/img813/3273/signatureseesen3.png
Vaše Seesen ScarletStone180 z Havraspáru,
(Konečně jsme předhonili Zmijozel! :) Alespoň na chvíli)

Nové covery - září (3)

(Gilded Wings #1) by
(Downside Ghosts #4) by


Forgiven (Demon Trappers Series #3)Hollowmen (The Hollows, #2)
(The Demon Trappers, #3) by
(The Hollows, #2) by

Září (4. týden)  
by (22)
  by
(Blue Bloods, #6) by
by
by
by
(Sky Chasers, #1) by  
by
(The Mephisto Covenant, #1) by
by
(The Yara Silva Trilogy, #2) by
by
  by
(Shades of London, #1) by

http://img813.imageshack.us/img813/3273/signatureseesen3.png

Copyright © 2009 - Imaginary Whispers - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template